8200 Veszprém, Jutasi út 95.+3630/2489904Hétfő-Péntek: 8:30-17:00 / Szombat: 8:00-12:00 / Vasárnap: Zárva

Zuhanykabin vagy fürdőkád?



Fürdőszobánk berendezésének szerves része a fürdőkád vagy a zuhanykabin – vagy mindkettő.
 
Ennek megtervezésénél elsősorban a rendelkezésre álló helyet kell figyelembe venni, illetve a helyiség elosztását. Mit szeretnénk a fürdőben elhelyezni? Mosdót, bútort, mosógépet, wc-t és bidét is? Ennek fényében realizálhatjuk a felosztást is.
 
Zuhanyozó esetén több lehetőség is van:
 
- zuhanytálca – magas, alacsony vagy padlósíkba süllyeszthető?
- épített zuhanytálca – csúszásmentes mozaik vagy járólap?
- zuhanyfal vagy zuhanykabin?
- nyíló- vagy tolóajtó?
- íves vagy szögletes forma?
- króm, szatén, fehér vagy fekete profil?
- áttetsző, savmart, mintás, tükrös vagy gravírozott biztonsági üveggel?
 
Ha már tudjuk, hogy hova lesz a fürdőn belül a kabin elhelyezve, az ajtó típusát célszerű eldönteni. Kisebb helyiségekben praktikus a tolóajtós kabin, hiszen nem kell a nyílóajtó térfoglalásával számolni. Ennek a fajtának azonban nagyobb a karbantartási igénye, a görgőket félévente, a használat gyakoriságától függően kell tisztítani, teflonkrémmel átkenni. A tolóajtós kabin mellett hasonlóan kis térigényű a harmonikaajtós kabin, hiszen ezt – mérettől függően – kettő vagy három részben a falra tudjuk hajtani.
Szögletes vagy íves legyen a zuhanyozó? Fürdőszobánk méretétől függetlenül a 80*80 cm-től már csak a képzeletünk szab határt a kabin kialakításához.
A kabinokat, zuhanyfalakat nem kötelező zuhanytálcával együtt beépíteni; akár padlóra ültetve is ki lehet alakítani. Ennek a vízelvezetése zuhanyfolyókával vagy padlóösszefolyóval történik; illetve léteznek már burkolható zuhanytálcák is, ezeknek a fajtáknak már megvan a lejtése, így könnyítve és gyorsítva a zuhanytál kialakítását.
Ha mégis a zuhanytálca mellett döntünk, lehetőségek újabb tárháza nyílik meg előttünk. Anyagában lehet lemez, acryl, öntött márvány is és nem csak fehér színben. Az öntött márvány zuhanytálcák általában már laposak, sima vagy strukturált, csúszásmentes felülettel. Ezeknek a magassága 3 cm, így padlóra ültetve, félig vagy teljesen besüllyesztve is beépíthetők. Nagy előnyük, hogy a burkolást, a lejtés beállítását megspórolhatjuk, mégis egy gyönyörű, esztétikus zuhanyt tudunk kialakítani.

Zuhanyzó vagy fürdőkád? Ha mindkettőt szeretnénk, de hely hiányában az egyikről le kellene mondani, akkor lehet megfelelő megoldás az M- Acryl Linea kádja. Ezt egy kádparavánnal kiegészítve nem kell lemondanunk egy kényeztető habfürdőről, de egy frissítő tusolásról sem.
 
 
Fürdőkádakból méret, szín, forma, anyag tekintetében is széles a választék a piacon. Az egyenes és aszimmetrikustól kezdve a sarokkádakon át egészen a térben állókig rengeteg a lehetőség, de minden tekintetben az elsődleges szempont a rendelkezésre álló hely. Kínálatunkban mindegyik fajtából talál készleten is, így megkönnyítve a választást.
 
 
Wellis Arezzo White térben álló kád

 

Inspiráló, kreatív ötletek

Életünk megszámlálhatatlan kis és nagy döntésből áll. Nap mint nap választanunk kell a kompromisszum és kívánság teljesítése között, az átlagos és egyedi között, olyan között, ami mindenkinek van, és ami csak Önnek.

Burkolatok, trendek

Örök klasszikus vagy modern felületek?

Részletek ?

Tisztítás, karbantartás a fürdőszobában

Kíméletes karbantartás a RAVAK tisztítószerekkel

Részletek ?

Zuhanykabin vagy fürdőkád?

Kényelem vagy funkcionalitás - zuhanykabin, fürdőkád vagy mindkettő?

Részletek ?
Inspiráló ötletek és megoldások